Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، سیدمحمد مقیمی روز چهارشنبه در گفت و گویی در پاسخ به سوالی درباره سیاست‌ها و راهبردهای کنونی دانشگاه تهران، به شعار محوری دانشگاه مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسوولیت‌پذیری اجتماعی» اشاره کرد و لازمه تحقق سبک مدیریت جهادی در فضای آموزش عالی و دانشگاه تهران را لحاظ کردن توامان سه مولفه عقلانیت، معنویت و عملگرایی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در عنصر اول مدیریت جهادی حتما باید عقلانیت مبتنی بر خرد جمعی و رجوع به دیدگاه‌ها و نظرات ذی‌نفعان اصلی دانشگاه یعنی اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان و حتی ذی‌نفعان بیرونی که با دانشگاه ارتباط و تعامل دارند، جاری و ساری شود.

رییس دانشگاه تهران بر طراحی و ایجاد مکانیزیم‌هایی برای تسهیل بهره‌برداری از دیدگاه‌های ذی‌نفعان دانشگاه و ایجاد فضای مشارکت آنها در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری تاکید کرد و افزود: مولفه دیگر سبک مدیریت جهادی مدنظر در دانشگاه تهران، معنویت است که جاری و ساری شدن ارزش‌های فرهنگی و آرمان‌های نظام مقدس اسلامی در بدنه دانشگاه تهران و همچنین الگوگیری از سبک زندگی شهدای دانشگاه و پاسداشت مشاهیر دانشگاه از موارد آن است.

مقیمی در تشریح آنچه که تحت عنوان «عملگرایی» در ذیل مولفه‌های مدیریت جهادی ذکر کرد، اظهار داشت: یکی از مشکلات و چالش‌ها در نظام مدیریت کشورمان این است که خیلی اوقات اسناد و برنامه‌های خوبی نوشته و تصویب می‌شوند ولی وقتی نوبت به اجرای آنها می‌رسد، متاسفانه معضلات زیادی بوجود می‌آید. این درحالیست که معتقدم در مدیریت جهادی، وقتی به یک حد از اقناع در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌رسیم، باید آن را اجرایی و عملیاتی کنیم.

وی به بخش دیگر شعار محوری دانشگاه تهران، در زمینه ماموریت‌های مدنظر برای دانشگاه کارآفرین هم گفت: دانشگاه کارآفرین یعنی اینکه از مرحله دانشگاهی که صرفا به دنبال ماموریت آموزشی و یا ماموریت آموزشی و پژوهشی باشد باید عبور کنیم و به دانشگاه کارآفرین برسیم. دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که ضمن توجه به آموزش و پژوهش، باید آن را به فناوری و ایجاد کسب‌وکار و تولید ثروت از ایده تبدیل کند.

رییس دانشگاه تهران تصریح کرد: منظور از ثروت‌آفرینی از ایده‌ها و دستاوردها، الزاما ثروت اقتصادی نیست بلکه می‌تواند ثروت اجتماعی، فرهنگی و هنری هم باشد. یعنی لازم است فارغ‌التحصیلان را در عرصه‌های مختلف به عنوان کارآفرینانی مورد توجه قرار دهیم که باید خودشان نهادسازی کنند و خود پایه‌گذار کسب‌وکارها باشند تا بتوانند مشکل اشتغال را در کشور حل کنند.

مقیمی از تاسیس سه دانشکده جدید حکمرانی، گردشگری و تجارت در دانشگاه تهران با رویکرد میان‌رشته‌ای، به عنوان گامی در راستای دانشگاه کارآفرین نام برد و افزود: به عنوان مثال، با توجه به ظرفیتی که ایران در حوزه گردشگری دارد، قطعا این حوزه می‌تواند جایگزین نفت شود. مقایسه درآمدهای گردشگری ایران با سایر کشورها نشان می‌دهد که وضعیت مناسبی در این حوزه نداریم. یک بخش از این نقیصه ناظر بر عدم پیگیری مطلوب مبناهای علمی این حوزه است که دانشگاه تهران لازم است برای رفع این نواقص، پیشگام باشد.

وی در تبیین عنصر «مسوولیت‌پذیری اجتماعی» در شعار دانشگاه تهران نیز گفت: اعتقاد داریم که باید علم را اجتماعی کرده و منافع و رهاورد علم را به فضای جامعه بیاوریم. در فرصت حضور رییس جمهوری در دانشگاه تهران، پیشنهاداتی در حوزه رصد چالش‌های روز کشور و ارائه راهکار حل آنها حضورشان ارایه شد که ایشان هم استقبال کردند.

رییس دانشگاه تهران راه‌اندازی شبکه اینترنتی دانشگاه تهران را در راستای اجتماعی کردن علم دانست و خاطرنشان کرد: در این رسانه جدید به دنبال این هستیم که دستاوردهای دانشگاه را برای مردم تبیین کرده و از طرفی نیز نیازهای مردم را به بدنه دانشگاه منتقل کنیم. ما نیاز داریم که با نخبگان، مردم و سازمان‌ها فضایی برای گفت‌وگو ایجاد کنیم.

مقیمی با یادآوری این که دانشگاه تهران در رتبه برتر ملی بر اساس ارزیابی‌های نظام‌های مختلف رتبه‌بندی و همچنین رتبه شانزدهم جمهوری اسلامی ایران در تولید علم در جهان ایستاده است، دستاوردهای این دانشگاه را ناشی از فعالیت‌های عالمانه بسیاری از دانشمندانی دانست که در دوره‌های مختلف تاریخی دانشگاه تهران منشأ خدمات بوده‌اند.

وی همچنین دستاوردهای دانشگاه تهران پس از پیروزی انقلاب اسلامی را بسیار فراتر از قبل از پیروزی انقلاب دانست و توضیح داد: بررسی میزان فعالیت‌های پژوهشی و مقالات و اسناد علمی منتشرشده در دانشگاه تهران نشان می‌دهد که ۹۸ درصد آن مربوط به بعد از انقلاب اسلامی و ۲ درصد مربوط به پیش از انقلاب اسلامی بوده است.

برچسب‌ها کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دانشگاه تهران کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دانشگاه تهران دانشگاه کارآفرین دانشگاه تهران مدیریت جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۹۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود

علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آیین افتتاح موزه این دانشگاه، با اشاره به اهمیت علم و فناوری در دنیای امروز، مطرح کرد:  آنچه موجب برتری کشورها می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

او گفت: اگرچه در کشور ما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد اما خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات رهبر معظم انقلاب و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد. ایجاد پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، مطرح کرد: اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

او این تولید را شامل تولید دانش بنیان دانست و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در آن هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.

وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

در ادامه ویدئوی از موزه دانشگاه امیرکبیر که روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت افتتاح شد را مشاهده می‌کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند